Salata od mrkve s Podravcem i bademima

News image

Kuhana mrkva preporuča se osobama sa želučanim tegobama jer pospješuje probavu. Mi je u kombinaciji sa sirom i bademima preporučamo svima jer je izrazito ukusna! Ne vjerujete? ...

Tjestenina s umakom od artičoka

Poznata mediteranska namirnica artičoka može se koristiti u pripremi različitih jela, a mi vam je predlažemo u jednoj klasičnoj talijanskoj kombinaciji s tjesteninom i mozzarellom. Sigurni smo da ćete uživati u okusima ...

Cheesecake s jagodama

Osvježavajuća torta od sira upotpunjena jagodama prava je poslastica za ovaj dio godine. Brzo se sprema, a još brže nestaje s tanjura. Skeptični ste jer predobro zvuči? Isprobajte recept i uvjerite se ...

Domaći cheeseburger

Osnovni recept za hamburger nalaže da se između dva sloja peciva stavlja pečena pljeskavica od mljevenog mesa upotpunjena zelenom salatom, rajčicom, lukom i umakom. Mi smo osnovnom receptu dodali sir i priredili vam domaći cheeseburger. ...

Cheeseburger s pancetom i mozzarellom

Cheesburger je jelo koje spada u kategoriju brze hrane i vrlo često ima negativnu konotaciju. No, ako cheesburger pripremite u kućnoj radinosti s najkvalitetnijim, pomno odabranim sastojcima, pretvara se u pozitivno gurmansko iskustvo koje, istina, ...

Tiramisu s jagodama i rabarbarom

Svi koji su kušali kombinaciju jagoda i rabarbare znaju da je slatko-kiselkasta kombinacija okusa jednostavno savršena. Kako bi vas ponukali da je isprobate, donosimo vam recept za pravi proljetni desert, osvježavajući tiramisu. Oduševit će ...

Lasagne sa šparogama

Tjestenina, béchamel i parmezan temeljni su sastojci popularnih lasagna, dok se s ostalim sastojcima slobodno možete poigrati. Mi smo za ove, prave proljetne lasagne, izabrali šparoge, luk i sir. I, znate što? Stvarno su ...

Omlet sa šparogama

Proljeće je vrijeme šparoga! Delikatesna biljka specifičnog, gorkastog okusa, bogata je vitaminima i mineralima, a omlet ili fritaja zasigurno najpoznatije jelo koje se priprema sa šparogama. Možete ga, ako želite jesti ukusno i zdravo, poslužiti ...

Uskršnja štruca

Mesna štruca s jajima, poznata pod imenom ˝Štefani pečenje˝, obično se priprema za posebne prigode i veći broj ljudi, stoga smo sigurni da će svečanija varijanta ovog omiljenog jela, ona u košuljici od hrskavog lisnatog ...

Aromatične trilje

Trilja, trlja, barbun…neovisno o tome kako zovete ovu omiljenu bijelu ribu jedinstvenog okusa, sigurno će vam prijati naglo pržena inačica s finim, aromatičnim umakom i kremastim pire ...

Slana savijača od sira

KULINARSKI SAVJET Osim slane, ovu savijaču je moguće napraviti i u slatkoj verziji. Pomiješajte svježi sir, domaće krem vrhnje i jaja dok se sastojci ravnomjerno ne  izmješaju. Posolite po ukusu. Jednu koru staviti na vlažnu, čistu kuhinjsku krpu, pr...

Kolač od sira i bijele čokolade

KULINARSKI SAVJET Dobro ohlađeno kolač posipajte naribanom bijelom čokoladom, blanširanim bademima ili svježim voćem. Kekse sitno samljite, kao krušne mrvice i umješajte omekšani maslac. Tako dobivenu smjesu prebacite u kalup za torte obložen papirom za pečenje i pecite 10...

Tiramisu s tri vrste čokolade

Ljubitelji čokolade, došli su na svoje. Recept koji im preporučamo sadrži ne jednu, ne dvije, već tri vrste njihove omiljene poslastice! Tiramisu s mliječnom, tamnom i bijelom čokoladom brzo se spravlja, a još brže ...

Quiche Lorraine

Lorenska pita tipično je francusko jelo. Priprema joj je jednostavna, a za kompletan obrok možete je dopuniti svježom ...

Šarene krafne

Američke krafne svjetsku slavu duguju ponajviše Hollywoodu i akcijskim filmovima. Iako su gotovo identične “domaćim” krafnama ili pokladnicama, tajna popularnih “donuts” krije se u rupici na sredini tijesta i raznim glazurama. I samo da znate, ...

Rižoto sa sirom i pjenušcem

Na Silvestrovo, točno u ponoć, većina će vas podignuti čašu pjenušca i i nazdraviti Novoj godini! Mi vam donosimo prigodni recept za rižoto sa sirom i pjenušcem kojeg možete spraviti na Staru godinu, ali i ...

Bakalar s pečenim paprikama i mozzarellom

Miris i okus bakalara tradicionalno vežemo uz Badnjak, iako se kod nas najčešće sprema na bijelo ili na brudet pregršt je recepata koji će vam ovu ribu specifičnog mirisa predstavlti na potpuno nov način. I ...

Lungić u umaku od mascarponea

Lungić, najfiniji komad svinjskog mesa pripremili smo s kremastim mascarpone sirom, šafranom, lukom i slaninom. Ovo je recept koji se brzo spravlja, ali dugo ...

Minestrone sa sirom

Minestrone, gusta juha od raznovrsnog povrća upotpunjena tjesteninom tradicionalno je talijansko jelo, a izdašna inačica koju vam predlažemo upotpunjena je mahunarkama i ...

Tiramisu s klementinama

Poznata talijanska slastica tiramisu s dodatkom klementina, medenjaka i toplom aromom cimeta kombinacija je kojom ćete iznenaditi prijatelje i goste tijekom sezone ovog slatkog ...

Ravioloni s bundevom i gorgonzolom

Domaća, ručno napravljena tjestenina nikoga ne ostavlja ravnodušnim. No, ručno napravljena tjestenina nadjevena bundevom i gorgonzolom oduševljava sve koji su je kušali! Pažljivo odaberite kome ćete prirediti ovo gurmansko iskustvo i počnite ...

Mousse od brokule i kestena

Nepcu primamljiva kombinacija brokule i kestena, jednako je zanimljiva i oku, stoga mousse od brokule poslužite uz fino bijelo vino i tostirani kruh kao impresivno hladno predjelo ili uistinu posebnu večernju ...

Krem juha od kestena

Jesenski, šumski plod kesten navikli smo kušati u raznoraznim slatkim kombinacijama, no on ima i svoju “slanu stranu”. Predlažemo da je upoznate kroz krepku krem juhu, jednostavnu za pripremu, a nezaboravnu za ...

Kruške s gorgonzolom i mascarponeom u vinu

Ako pripremate posebno svečanu večeru, vjerojatno ćete htjeti poslužiti i poseban desert. Kruške u bijelom vinu upravo su ono što tražite: ukusne, profinjene i oku ...

Jesenski rižoto s Dukatelom

Jesenski rižoto osvojit će vas bojom, kremastom teksturom, punim okusom, brzim i jednostavnim načinom pripreme. Ono što je najbolje kod jesenskog rižota s Dukatelom - jest da će ovaj zdravi obrok sa zadovoljstvom rado kušati ...

Krem juha od bundeve

Krepka juha od bundeve bit će najukusnija uvertira u raskošni ručak ili idealna večera kada se želite dobro zagrijati. Uživajte u ovom mirisnom i ukusnom simbolu ...

Palačinke s jesenskom kremom i bananama

Nema onoga tko ne voli palačinke! Popularna poslastica punjena kremom od kesten pirea i mascarponea, uz dodatak banane i čokolade, idealan je jesenski desert za velike i ...

Pačja prsa s kruškama i gorgonzolom

Zaljubljenici u kulinarstvo znaju da se pačje meso sjajno slaže s narančama, ali samo pravi gurmani znaju da je manje razvikana kombinacija pačetine i krušaka “za prste polizati”. Uz dodatak finog kremastog sira, gozba za ...

Slani kolač sa sirom, šunkom i vrganjima

Pozvali ste prijatelje na ugodno večernje druženje uz dobar film, a ne znate što poslužiti? Slani, ali zato ništa manje slasni kolač sa sirom, šunkom i vrganjima recept je koji tražite. Jednostavan za pripremu, a ...

Pita s tri vrste sira i grožđem

Recepti za razne inačice slanih pita od sira, karakterističnih za naše podneblje, prenose se iz generacije u generaciju. Ipak, vrijedi dati šansu nečem novom! Prhko tijesto, tri vrste sira i sočno bijelo grožđe tradicionalno su ...

Vrganji s nadjevom od sira

Sezona je gljiva i pravo vrijeme da svoje nepce razveselite njihovim kraljem - vrganjem. Specifičnu aromu vrganja upotpunili smo kremastim nadjevom od sira i zalili čašom vrhunske graševine, što toplo preporučamo i ...

Krem juha od mrkve

Niste još stigli pošteno napuniti hladnjak nakon ljetovanja, a već se došuljala jesen? Ništa zato! Krem juha s kratkim popisom sastojaka i bez puno kompliciranja krijepi i grije, a to je upravo ono što se ...

Zapečene smokve s kremom od gorgonzole i masca

Istinski ljubitelji smokava kažu da su najsočnije smokve one svježe. Mi se, samo djelomično, slažemo. Zapečene smokve punjene kremom od dvije vrste sira itekako su ukusne i otkrivaju sasvim drugu, neočekivanu dimenziju okusa ovog slasnog ...

Toast s dvije vrste sira i svježim smokvama

Smokve, tipično mediteransko voće, neizostavan su simbol ljeta na Jadranskoj obali. Sezonu godišnjih odmora koja je nažalost iza nas, na kratko će produžiti zanimljiv spoj svježih smokvi i kremastog sira. Još su ukusnije kada se ...

Rolice od tikvica i Dukatele

Ljeti su svima najdraži brzi i lagani obroci. No skromni popis namirnica i jednostavnost pripreme ne znače i nezanimljivo jelo. Spoj tikvica i lagane Dukatele ugodno će vas iznenaditi - kako okusom, tako i izgledom. ...

Gazpacho sa Salakis fetom

Hladna juha na bazi rajčica tradicionalno je jelo španjolske Andaluzije, no jednostavan način pripreme i osvježavajući, zdravi sastojci učinili su je popularnim jelom u cijelom svijetu. Mi smo je uparili sa sirom Salakis Feta i ...

Salata s okusom mora

Ljeti je hrana okusima često vezana uz more. Jednostavna, lagana i ukusna salata pruža vam dašak morskog osvježenja upotpunjenog finim okusom Salakis ...

Mousse od malina

Vaši ukućani zaželjeli su se nečeg slatkog a vi baš niste raspoloženi za pečenje kolača? Čitajte dalje! Ukusan, i za pripremu jednostavan mousse s malinama, jedan je od onih recepata koji nastaje, ali i nestaje ...

Sunčana salata s feta sirom

Neobični slatko-slani spoj s dinjom u glavnoj ulozi, pravo je veselje, kako za oči, tako i za nepce. "Sunčanu" salatu poslužite kao osvježavajući dodatak mesnom jelu ili lagani obrok u vrijeme velikih ...

Dukatela palačinke s voćem

Palačinke ste sigurno, nebrojeno puta, jeli nadjevene čokoladom, marmeladom, sladoledom, orasima, zapečene sa sirom... e, pa, vrijeme je za nešto novo! Kremasti mliječni nadjev s voćem predstavit će vam, uvijek fini i svima omiljeni desert, ...

-
+
4