Dukat Fit Banjaluka
Istrčan prvi Dukat Fit Banjaluka noćni polumaraton: Božidar Vujić i Lucia Kimani prvi do cilja

 

30.9.2017. – U organizaciji Saveza za sport i rekreaciju, a uz podršku generalnog sponzora, kompanije Lactalis BH, večeras je u gradu na Vrbasu održan  prvi  „Dukat Fit Banjaluka noćni polumaraton“. Oko 400 učesnika ovog noćnog trkačkog izazova u Banjaluci, koji je vodio ulicama Veselina Masleše, Olimpijskih pobjednika i kroz parkić uspješno je istrčalo 21 kilometar polumaratona, odnosno tri kruga po sedam kilometara.

 

 

Interesantna ruta privukla je i veliki broj građana, koji su izašli da bodre dobro pripremljene trkače iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, pa čak i Čilea, Bolivije i Kolumbije. Pobjedu su ostvarili Božidar Vujić u muškoj i Lucia Kimani u ženskoj kategoriji. Drugo mjesto pripalo je Slaviši Buniću i Jeleni Kosić, a trećeplasirani su Davor Vidović i Tijana Gligić Kosić.

 

 

Čestitam pobjednicima a zahvaljujem svima na učešću. Izuzetno smo zadovoljni odzivom trkača, reakcijama publike, a dobra atmosfera u gradu nastavljena je na žurci koja je uslijedila nakon završetka sportskog dijela programa. Pored Dukat Fit noćnog polumaratona održane su još tri utrke, Junior Run, Free Run i Štafetna trka, u kojima je ukupno sudjelovalo oko 1. 200 učesnika“ izjavio je Vladimir Kuvalja, organizator i direktor  Saveza za sport i rekreaciju i dodao „Noćna sportska dešavanja uvijek su posebno atraktivna, a prvi Dukat Fit noćni polumaraton potvrdio je da je Banjaluka grad sporta i dobre zabave. Hvala generalnom sponzoru, svim partnerima, policiji i medijima.

 

 

Za uspješnu realizaciju ove sportske manifestacije zaslužna je i kompanija Lactalis BH, koja je podržala organizatore u namjeri da učesnicima i građanima pruže noć za pamćenje. U promociju trčanja, kao jedne od vodećih zdravih životnih navika, uključili su se i uposlenici Lactalisa BH koji su uspješno istrčali prvi banjalučki noćni polumaraton.

 

 

Vrijednosti koje promovišemo u društvu, njegujemo i unutar naše kompanije. Zato smo ponosni što su naši uposlenici prepoznali važnost zdravog načina života i sudjelovali u utrci“, pojašnjava Haris Kadenić, voditelj marketing sektora Lactalisa BH  i dodaje „Našu uspješnu prošlogodišnju saradnju sa Savezom za sport i rekreaciju, kada smo bili sponzori prve noćne utrke od 5 km, u još većem obimu nastavili smo i ove godine. Lijepa iskustva i činjenica da podržavamo sportski događaj koji je ovaj put uspio ponuditi još više, bila je dodatni motiv da kao generalni sponzor podržimo održavanje prvog Dukat Fit noćnog polumaratona u Banjaluci“, ističe Haris Kadenić, voditelj marketing sektora Lactalisa BH.

 

Najbolji takmičari, prva tri mjesta u obje kategorije, nagrađeni su i vrijednim novčanim i robnim nagradama, dok su se svi odrasli učesnici po završetku utrke mogli okrijepiti uz proteinski napitak Dukat Fit, a najmlađi uz Dukat čokoladno mlijeko.