Lactalis u regiji

Sa 13 proizvodnih pogona u regiji (Zagrebu, Bjelovaru, Karlovcu, Somboru, Gradačcu, Bitoli, Vatra Dornei, Konstanci...) Lactalis je danas vodeća regionalna mliječna industrija, a brandovi poput Dukat, Président i Galbani su vodeće regionalne robne marke mliječnih proizvoda.

Na tržištima Slovenije, Crne Gore, Kosova, Grčke, Bugarske i Albanije, mliječna industrija Lactalis prisutna je uvozom i distribucijom mliječnih proizvoda robnih marki Dukat, Sirela, Président, Galbani, Ideal Šipka, LaDorna i KIM.

Sa više od 11.000 kooperanata te godišnjim otkupom od 524 miliona litara mlijeka, Lactalis mliječna industrija i u segmentu otkupa mlijeka potvrđuje poziciju jedne od vodećih mliječnih kompanija u regiji.

Lactalisov  asortiman je svakodnevno dostupan širom regije jugoistočne Europe na više od 21.000 prodajnih mjesta. Više od  300 kamiona dnevno opskrbljuje 6.000 prodajnih mjesta sa prosječnom dnevnom isporukom sa više od 1.400 tona mlijeka, mliječnih proizvoda i sireva.

Stručnost, profesionalnost, predanost, uključenost zaposlenika u život firme i poduzetnički duh, vrijednosti su Lactalis mliječne industrije, snažno utkane u korporativnu kulturu kompanije i svakodnevno poslovanje Lactalis tima zaposlenika.

.