„Dukat Fit Night Run“
Srđan Samardžić pobjednik prve rekreativne noćne utrke u Banja Luci „Dukat Fit Night Run“

15.9.2016. – U organizaciji Saveza za sport i rekreaciju i Turističke organizacije Banja Luke, a uz podršku kompanije Lactalis BH i Dukata, večeras je održana prva noćna utrka u gradu na Vrbasu „Banja Luka Night Run“.

Više od 500 takmičara, žena i muškaraca svih životnih dobi, iz BiH, Slovenije, Holandije, Italije i Hrvatske, učestvovalo je u atraktivnoj noćnoj utrci, koju su rado pratili i brojni građani. Održane su ukupno tri utrke: na 1.500 metara, 3. 000 metara i 5. 000 metara, a zadatak je bio u najkraćem vremenu istrčati stazu.

Pobjednik utrke i na 3. 000 metara, ali i najduže utrke „Dukat Fit Night Run“ na 5. 000 metara je Srđan Samardžić, jedan od najboljih mladih bh. atletičara, dok je u trci juniora, na 1. 500 metara, do cilja prvi stigao četrnaestogodišnji Srđan Kostić. „Dukat Fit Night Run“ startao je u 19:45 na Trgu Krajne, gdje je bio i cilj utrke u okviru koje su takmičari ukupno istrčali tri kruga po 1.500 metara, te dodatnih 500 metara.

Samim startom svi takmičari su usvojili pravila, među kojima je osnovno da nema skraćivanja staze, a organizator je naglasio da kršenja nije bilo, te da je utrka protekla u sjajnom sportskom duhu.

„Bio je izazov organizovati prvu noćnu utrku za rekreativce u našem gradu, a drugu po redu u BiH, jer su noćna sportska dešavanja uvijek posebno atraktivna. Drago mi je da je Banja Luka prvi grad nakon Travnika, koji je upriličio ovo zanimljivo takmičenje. S obzirom na odličan odziv, svakako planiramo ponoviti takmičenje i naredne godine“, izjavio je Vladimir Kuvalja, iz Saveza za sport i rekreaciju Banja Luka.

Najbolji takmičari, prva tri mjesta u obje kategorije, nagrađeni su i vrijednim novčanim i robnim nagradama, dok su se svi učesnici po završetku utrke mogli okrijepiti uz Dukat mliječne proizvode: proteinski napitak Dukat Fit, Dukat čokoladno mlijeko i Dukat jogurt.

Podsjećamo, Lactalis BH bio je i sponzor prve noćne utrke u BiH, koja se 3. septembra održala u Travniku.