Trajno mlijeko u boci 0,5% mliječne masti 0,5 l

Trajno mlijeko u boci 2,8% mliječne masti 0,5 l

Prvo trajno mlijeko u boci!

Nova višeslojna boca za trajno mlijeko s dvostrukim zatvaranjem, u potpunosti štiti sve prirodne sastojke mlijeka. Osim što štiti mlijeko od svjetlosti i vanjskih uticaja te čuva njegov kvalitet, nova boca je i izrazito praktična za rukovanje!

Nova višeslojna boca za trajno mlijeko u potpunosti štiti mlijeko od svjetlosti, a dvostruko zatvaranje, zaštitna folija i čep čuvaju ga od štetnih vanjskih uticaja. Tako nova boca za trajno mlijeko u potpunosti štiti sve prirodne sastojke mlijeka koje su u njemu dugo očuvane zahvaljujući toplinskoj obradi mlijeka samo najboljeg kvaliteta.

Nova boca za trajno mlijeko je izrazito praktična. Njezin ergonomski oblik omogućava stabilno držanje u ruci, a otvaranje i zatvaranje boce čepom veoma je lagano.

Nova boca za trajno mlijeko omogućava i potpunu iskoristivost mlijeka do posljednje kapi. Nema nekontrolisanog izlijevanja i kapanja, čak i kad je boca puna. Bocu je lako spljoštiti i zatvoriti čepom, a spljoštena boca zahtjeva manje prostora i štedi vreće za otpad. Nadalje, zaobljeni uglovi boce za trajno mlijeko spriječavaju rezanje i trganje vreća za otpad.

Budući da dnevnim unosom samo dvije šoljice mlijeka u organizam unosimo 600 mg kalcija (odnosno 75% dnevnih potreba odraslih osoba za kalcijem, koje prema preporukama iznose 800 mg kalcija na dan), nema sumnje da je Dukat trajno mlijeko u novoj i jedinstvenoj boci pravi izbor kad se želite opskrbiti omiljenim napitkom.

Dukat trajno mlijeko puni se u posebne boce za trajno mlijeko, u potpuno aseptičnoj atmosferi i u strogo kontrolisanim uslovima. Tako se u potpunosti onemogućava djelovanje štetnih vanjskih uticaja na mlijeko, čime se dodatno, na potpuno prirodan način, produžuje njegova trajnost. Dukatova linija za preradu i punjenje trajnog mlijeka u boce koristi se najsavremenijom tehnologijom i jedina je takve vrste u Hrvatskoj i zemljama JI Europe.

Dukat trajno mlijeko nositelj je oznake Trusted brand priznanja najpouzdanije robne marke mlijeka u Hrvatskoj.

Ako pazite na unos masnoća u organizam, potražite Dukat trajno mlijeko u boci sa 0,5% mliječne masti. Za cijelu porodicu najbolje će biti ono sa 2,8% mliječne masti, a ono sa 3,8% mliječne masti bit će idealna namirnica za djecu u razvoju.

Dukat trajno mlijeko u boci dolazi u pakovanju od 1 litre, a Dukat trajno mlijeko sa 2,8% m.m. sada je dostupno i u novoj izrazito praktičnoj bočici od 0,5 litre.

Saznajte više o mlijeku ili prijavite se na naš newsletter.

Download

Wallpaper

Video


1024x768
1200x800 1680x1050

Povezani članci

Dukat najbolja robna marka svježeg i trajnog mlijeka
Pravilna i uravnotežena prehrana
Mlijeko - izvor zdravlja i hranjivosti
Mlijeko čuva zdravlje kostiju
Zdrav osmijeh zahvaljujući mlijeku
Mlijeko pomaže u izgradnji i obnovi mišićne mase
Mlijeko je prirodni elektrolit i pospješuje hidrataciju organizma
Mlijeko za dobar vid
Zdrava koža zahvaljujući mlijeku
Mlijekom do vitke linije