Mozzarella dry, 125 g

Mozzarella dry 125 g

Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g
Energ. vrijednost 1023 kJ (256 kcal)
Bjelančevine 18,0 g
Ugljikohidrati 4,0 g
Masti 18,0 g

Mozzarella - neizostavan dodatak italijanske kuhinje

Galbani Mozzarella je meki masni kravlji sir, ujedno i jedan od najpoznatijih italijanskih sireva na svijetu.

Izvorna Mozzarella radi se u obliku kugli od oko 100 g i čuva se u vlastitoj sirutki. Dobru Mozzarellu odlikuje svjež okus po mlijeku, vrlo blag i nježan, ali prepoznatljiv, s laganom kiselom notom. Što je sir svježiji, to mu je tijesto čvršće i elastičnije, dok starenjem postaje sve mekši i kiseliji. Mozzarella je osobito omiljena u proljeće i ljeto, uz svježi paradajz, prelivena dobrim maslinovim uljem i ukrašena listićima svježeg bosiljka. Odlično će prijati uz lagana crvena i bijela vina.

Galbani Mozzarella dostupna je u pakovanju od 125 g, maxi pakovanju od 200g  te u pakovanju od 1 kg za ugostiteljstvo.

Ljubitelji Mozzarelle od sada mogu uživati u praktičnoj i ukusnoj inovaciji iz Galbanija, vodećeg proizvođača italijanskih sireva u svijetu!

Galbani Mozzarella dry, pakovana je bez vode, u praktičnom 125 g pakovanju koje se može više puta otvarati i zatvarati. Na taj se način duže čuva svježina i trajnost ovog ukusnog i blagog sira.

Potražite nove Galbani Mozzarella mini školjkice u pakovanju od 125 g, idealne za pripremu salata i ukusnih ljetnih laganih jela.

Priča o podrijetlu

Mozzarella navodno potiče iz okoline Rima, a dokumenti govore da se radila još u 15. stoljeću i zvala se jednostavno mozza. Ime dolazi od italijanske riječi mozzare što znači rezati i aludira na način pripreme sira.

Više informacija o Galbani proizvodima pronađite ovdje.

Povezani članci

Pravilna i uravnotežena prehrana
Zdravlje iz sira
Sir & pivo
Kako što dulje sačuvati svojstva sira?
Sir & vino
Serviranje i čuvanje sira
Kako rezati različite vrste sira?
Predstavljeni vrhunski talijanski Galbani sirevi